Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνω στον οδοντίατρο;
Ανάλογα με το επίπεδο της στοματικής υγιεινής που έχω.Αυτό μπορεί να σημαίνει κάθε τρεις μήνες,κάθε έξι μήνες ή και κάθε χρόνο. 

Κάθε πότε πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου;
Κάθε φορά που 
τρώω.Αν όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο οπωσδήποτε το βράδυ και όποτε τρώω τροφές κολλώδεις και με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.


Θα πονέσω;
Τα σύγχρονα αναισθητικά είναι πλέον τόσο ισχυρά που κάνουν και τον πιο φοβισμένο ασθενή να αναδιαμορφώσει τη γνώμη του για τις οδοντιατρικές θεραπείες. 

Τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα; 
Τα εργαλεία αρχικά απολυμαίνονται,στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικά σακουλάκια και αποστειρώνονται σε ειδικό κλίβανο τελευταίας τεχνολογίας.

Ποια οδοντόκρεμα,ποιο στοματικό διάλυμα και ποια οδοντόβουρτσα να χρησιμοποιήσω;
Σημασία δεν έχει η μάρκα κάποιας συσκευασίας αλλά ο τρόπος βουρτσίσματος και η ώρα της ημέρας που τα βουρτσίζουμε.Καλο είναι βεβαια να προτιμουνται τα προιοντα που πωλουνται στα φαρμακεια και όχι τα αντιστοιχα των super markets.Το βράδυ είναι πολύ σημαντικό να πλένουμε τα δόντια καθώς η ροή του σάλιου που βοηθά στον αυτοκαθαρισμό του στόματος ελαττώνεται με αποτέλεσμα οι τροφές που υπάρχουν στα δόντια να είναι διπλά αυτοκαταστροφικές.Επίσης, είναι σημαντικό να βουρτσίζουμε τα δόντια με μια ελαφριά γωνία ως προς τα ούλα ώστε να καθαρίζεται και η ουλοδοντική σχισμή καθώς και να  χρησιμοποιούμε νήμα η μεσοδόντια βουρτσάκια.